Email: Kodeord:       Persondata og cookies
Nyeste version

Brugervejledning
Forside
Installation
Prøveversion
Kost-funktioner
Krops-funktioner
Motions-funktioner

Kropsdagbog

Med kropsdagbogen kan du følge udviklingen af din vægt og flere andre kropsmål.

Skærmbillede af kropsdagbog:

Beregninger

Nyttige beregninger omhandlende din krop.

Bodymassindex (BMI)

Dit bodymassindex kan indikere, om du vejer for meget eller for lidt. Vær opmærksom på at kommentarerne til dit bodymassindex kun er vejledende, derfor kan beregningen i visse situationer være misvisende, så vær derfor realistisk, når du tolker resultatet.

Hvis du har et højt bodymassindex, skal du neutralt kunne vurdere resultatet. Blot fordi du har et højt bodymassindex, behøver det ikke at betyde, at du er overvægtig, sådan som resultatet nogle gange vil vise.

Hvis du har mange muskler vil dit BMI-tal være højt, da muskler vejer mere end f.eks. fedt. I sådan en situation vil du få en dårlig kommentar, som siger at du er overvægtig, hvilket ikke er tilfældet. Det er i sådan en situation, at du selv skal kunne vurdere resultatet af BMI-beregningen.

Kroppens fedtprocent

Ved at beregne din krops fedtprocent kan du få et vejledende tips om din krop indeholder for meget fedt. For at lave en præcis måling af kroppens fedtprocent skal man bruges specielt skannerudstyr - måske dit lokale fitnesscenter ejer sådan en.

Energibehov pr. dag

Ved at bruge dette punkt kan du få FatLow til at beregne, hvor mange kilokalorier eller kilojoule din krop har brug for i løbet af en dag.

Først skal du indtaste din vægt i kilogram. Dernæst skal du indtaste din alder, samt hvilket køn du er.

Dit hvilkestoftskifte er den mængde energi din krop skal have pr. døgn. Du bør under ingen omstændigheder indtage mindre energi end dit hvilestofskifte.

Dit aktivitetsniveau har indflydelse på hvor meget energi, din krop har brug for i løbet af en dag. Vurder selv hvilket aktivitetsniveau du ligger på, da det kan svinge meget. Nogle dage slapper du sikkert af, og behøver derfor ikke nær så meget energi, som hvis du havde været ude og løbe eller cykle en tur.

Hvis du vil tabe 1 kilo om ugen, skal du have cirka 1000 kcal mindre om dagen, end du har behov for. Det vil f.eks. sige, at hvis du bruger 500 kcal mere via motion, kan du nøjes med at spise 500 kcal mindre.

Fatlow kan dermed bruges til at udregne, hvad du plejer at spise og tage på i vægt af. Og bruges til at holde øje med, hvor lidt du kan/skal nøjes med for at bevare vægten eller ligefrem tabe dig. Det er dog ikke anbefalelsesværdigt, at du går mere end 1000 kcal under dit daglige kilokaloriebehov, og stadigvæk ikke kommer under værdien for dit hvilestofskifte.

Talje/hofte forhold

Forholdet mellem dit talje- og hoftemål fortæller noget om, hvordan formen er på din krop. Du kan få FatLow til at beregne dette forhold for dig, og det gøres ved at besvare de spørgsmål, som FatLow stiller. Derefter vises resultatet på skærmen sammen med en forklaring.

Talje/hofte forholdstallet er specielt afslørende hos mænd, som har for evne at tage på om maven, dette kan ses i form af en æbleformet krop. Kvinder bliver hyppigt pæreformet, hvilket betyder, at de bliver tykke på hofterne og lårene.

Æbleformen er den farligste form for fedme. Når fedtet sidder på maven, som det ofte gør hos mænd, sidder det også mellem tarmene inde i maven. Det betyder, at fedtmolekyler nemt trænger ind i tarmene, ind i blodbanen, hvilket kan resultere i blodpropper m.m.